Om deze website te kunnen bezoeken dient u 18 jaar of ouder te zijn.

Ben je ouder dan 18 jaar?

Je moet minimaal 18 jaar zijn om deze website te bezoeken!

Coils

Home » Coils
Sorteer op:
Resultaten:

                              COIL

 

 

WAT MOET IK WETEN VOOR HET KOPEN VAN EEN COIL?

Elke e-sigaret heeft een coil (een metalen unit met katoen aan de binnenkant). Dit is een filter die de e-liquid opneemt en met behulp van de batterij omzet in damp. De hoeveelheid e-liquid die de coil tegelijk kan opnemen en verdampen wordt aangegeven met het teken “Ohm”. Als we weten hoeveel Ohm de coil is (dit staat op de verpakking van de coils en e-sigaretten weergegeven) kunnen we weten om wat voor e-sigaret dit gaat.

 

Ω  Het Teken “Ohm”

De e-sigaretten met een coil lager dan 1.0 Ohm noemen we een Sub Ohm e-sigaret. Sub Ohm e-sigaretten geven meer de beleving van een waterpijp/shisha dus veel damp, DL (direct Lung) gebruik, meestal gebruikt op een hogere wattage van de batterij/mod en een zachte dampbeleving.

De e-sigaretten met een coil hoger dan 1.0 Ohm kunnen we meer vergelijken met de beleving van een traditionele sigaret. Deze sigaretten hebben namelijk een medium tot weinig hoeveelheid damp, scherpere dampbeleving, MTL (mouth to lung) gebruik en worden meestal gebruikt op een lage wattage van de batterij/mod.

 

Welke verhouding e-liquid kan ik gebruiken voor mijn coil/e-sigaret?

Natuurlijk is dit afhankelijk van de dampbeleving die u wilt ervaren. Kiest u voor een hogere VG e-liquid? U zult dan een zachte damp beleving ervaren. Kiest u voor een hogere PG e-liquid? Dan zult u een scherpe dampbeleving ervaren. Veel is mogelijk. Hieronder vindt u een richtlijn.

0.15 Ohm t/m 0.6 Ohm Coils

100VG, 20PG-80VG, 30PG-70PG, 40PG-60VG, 50PG-50VG

0.6 Ohm t/m 0.8 Ohm Coils

30PG-70VG, 40PG-60VG, 50PG-50VG

0.8 Ohm t/m 1.0 Ohm Coils

40PG-60VG, 50PG-50VG, 70PG-30VG

1.0 Ohm t/m 1.6 Ohm Coils

50PG-50VG, 70PG-30VG, 80PG-20VG

 

Welke coil heb ik nodig?

Coils zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Elke e-sigaret heeft verschillende coils. Deze zijn in de meeste gevallen niet universeel, ook al zijn ze van het zelfde merk als uw e-sigaret. Let dus goed op welke coils er in uw e-sigaret passen. Dit kunt u terugvinden op de verpakking van de e-sigaret en bij de productomschrijving van uw e-sigaret op onze webshop.

 

Hoe maak ik mijn coil/e-sigaret gebruiksklaar?

Dit hangt ervan af wat voor tank u gebruikt. Hiervan zijn er twee soorten: de Clearomizer of een pod systeem. Als u kiest voor een e-sigaret met een clearomizer of als u deze al heeft, dient de coil hierin te worden geïnstalleerd door middel van schroeven of drukken. Dit is afhankelijk van uw tank/e-sigaret. Nadat u dit heeft gedaan, kan de clearomizer bijgevuld worden met de e-liquid. Dit geldt ook voor een e-sigaret met een pod systeem. Het enige verschil is dat e-sigaretten met een pod systeem bij sommige modellen een ingebouwde coil hebben. Wanneer de coil voor het eerst in de e-sigaret is geïnstalleerd, is het niet mogelijk om hier gelijk gebruik van te maken. De coil moetnamelijk eerst verzadigen. Dit doet u door de bijgevulde clearomizer/pod recht op te laten staan voor minimaal tien tot vijftien minuten. Dit zorgt ervoor dat het katoen in de coil de e-liquid goed kan opnemen. Ook is het belangrijk om de clearomizer/pod goed bijgevuld te houden met e-liquid om een “dry hit” te voorkomen. Een dry hit betekent dat er niet genoeg e-liquid meer in de clearomizer/pod is, waardoor het katoen in de coil uitdroogt en er verbrand uitziet en smaakt. Deze coil is dan ook niet meer te gebruiken en is aan vervanging toe.

 

Wat is de levensduur van mijn coil?

De levensduur van de coil is afhankelijk van het gebruik. Gemiddeld hoort een coil twee weken mee te gaan. Dit verschilt natuurlijk ook per e-sigaret/coil. De beste manier om dit te zien, is door regelmatig de kleur van het katoen te bekijken. Is deze nog wit van kleur? Dan is de coil meestal nog goed. Begint het katoen te verkleuren of is deze zwart/grijs? Dan is de coil aan vervanging toe. Ook kunt u dit proeven. Als u nog dezelfde dampbeleving zoals op dag één heeft, dan is de coil nog goed. Zodra de coil verbrand smaakt of een bijsmaakje heeft, is deze aan vervanging toe.

 

Op welke wattage moet ik mijn batterij/mod zetten om de beste beleving uit mijn coil te halen?

Bij e-sigaretten met een verstelbare batterij/mod worden er ook vaak verschillende coils geleverd voor dit model van de e-sigaret. Op de coil staat ook altijd de wattage aangegeven, waarop deze gebruikt kan worden. Als er een hogere wattage wordt gebruik dan wat er aangegeven staat, verbrandt de coil direct.

 

Let op:

Wij adviseren u nooit te beginnen met roken! Nicotine is zeer verslavend en moeilijk vanaf te komen. Vapen is bedoeld voor mensen boven de achttien jaar, die een traditionele sigaretten verslaving hebben en een minder schadelijk alternatief zoeken om hiervan af te komen. De e-sigaret is hier immers voor uitgevonden.

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vaperoutlet

  • E-sigaretten en liquids

  • +31 (0)85 047 0366 / +31 (0)20 786 7960
  • [email protected]

  • kinkerstraat 152,
    1053EH amsterdam

  • Geopend: Maandag - Zaterdag 10:00 tot 20:00 Zondag 10:00 tot 18:00
Copyright 2021 Vaperoutlet
Cash iDEAL PayPal Bancontact / Mister Cash SOFORT Banking Belfius ING HomePay Klarna Pay Later Giropay EPS