Om deze website te kunnen bezoeken dient u 18 jaar of ouder te zijn.

Ben je ouder dan 18 jaar?

Je moet minimaal 18 jaar zijn om deze website te bezoeken!

E-sigaretten

Sorteer op:
Resultaten:

                          E-SIGARET

 

WAT MOET IK WETEN VOOR HET KOPEN VAN EEN E-SIGARET? 

 

Wat is een e-sigaret?

De e-sigaret (elektronische sigaret) is een revolutionaire uitvinding in 2003 van een Chinese apotheker, die een alternatief zocht voor de traditionele sigaret.

De uitvinding was simpel: verhitten in plaats van verbranden door middel van een nicotine houdende vloeistof en een verhittingselement, die door middel van een batterij de vloeistof tot een kookpunt verhit. Hierdoor ontstaat een damp, die geïnhaleerd kan worden. 

 Waarom overstappen naar de e-sigaret?

De belangrijkste redenen om over te stappen op een e-sigaret op een rijtje:

 • Minder schadelijk voor de gezondheid;
 • Goedkoper dan traditionele sigaretten en geen accijns;
 • Geen verbranding dus geen rook/stank, die blijft hangen vanwege de teer en andere chemicaliën in tegenstelling tot een traditionele sigaret (dus ook geen mee rokers).

 

Welke e-sigaret aanschaffen?  

Uiteraard zijn er veel soorten e-sigaretten verkrijgbaar op de markt. Het is daarom belangrijk om de juiste keuze te maken. Wij gaan u dit zo goed mogelijk uitleggen. Deze vragen zijn belangrijk om uzelf af te vragen:

 • Wilt u een beleving die overeenkomt met een traditionele sigaret of een beleving die overeenkomt met een shisha/waterpijp?
 • Wilt u de damp scherp voelen in de keel, net als bij een traditionele sigaret of juist een zachte damp die u bijna niet voelt tijdens het inhaleren?
 • Hoe lang moet de batterij meegaan van uw e-sigaret?
 • Wilt u een instelbare e-sigaret met geavanceerde opties of wilt u daar geen omkijken naar hebben?

 

Wilt u een beleving die overeenkomt met een traditionele sigaret of een beleving die overeenkomt met een shisha/waterpijp?

Er zijn twee manieren van het roken van een e-sigaret, namelijk de MTL (Mouth To Lung) en DL (Direct Lung). Dit is afhankelijk van de coil van uw e-sigaret.

 • MTL (Mouth To Lung): inhaleren naar de mond en van daar naar de longen net als bij een traditionele sigaret. Hierbij inhaleert u kort.
 • DL (Direct Lung): direct naar de longen net als bij een shisha/waterpijp. Hierbij inhaleert u langer.

 

Wilt u de damp scherp voelen in de keel net als bij een traditionele sigaret of juist een zachte damp, die u bijna niet voelt tijdens het inhaleren?

Hierin speelt de e-liquid een belangrijke rol. Afhankelijk van de e-sigaret zijn er ook bijpassende e-liquids. Het is dan ook van belang dat er een passende e-liquid wordt aangeschaft voor de door u gekozen e-sigaret om de juiste dampbeleving te ervaren. Meer over e-liquids.

Hoe lang moet de batterij meegaan van uw e-sigaret?

Handig om te weten voordat u een e-sigaret aanschaft, is dat de batterij van de e-sigaret ook opgeladen moet worden. Heeft u regelmatig door de dag heen toegang tot stroom om uw e-sigaret op te laden? Dan is dit natuurlijk minder belangrijk dan voor iemand die dit niet heeft. Meer over batterijen.

Wilt u een instelbare e-sigaret met geavanceerde opties of wilt u daar geen omkijken naar hebben?

De fabrikanten van e-sigaretten zijn al jaren bezig met het verbeteren van hun modellen. Daarom zijn er door de jaren heen veel verschillende modellen op de markt net als bij de mobiele telefoon bijvoorbeeld. Maar wat vindt u belangrijk? Wilt u een e-sigaret met opties, zoals het instellen van de hitte van de damp of het instellen van de wattage voor meer en minder damp? Er zijn zelfs e-sigaretten die uw verbruik voor twee weken kunnen bijhouden door middel van een puff counter. Of wilt u juist een e-sigaret waarvan de instellingen al door de fabrikant zijn ingesteld, zodat u kunt dampen met één druk op de fire knop en hier niet over hoeft na te denken. Dit staat per e-sigaret aangegeven om het u zo makkelijk mogelijk te maken.

Let op:

Wij adviseren u nooit te beginnen met roken! Nicotine is zeer verslavend en moeilijk vanaf te komen. Vapen is bedoeld voor mensen boven de achttien jaar, die een traditionele sigaretten verslaving hebben en een minder schadelijk alternatief zoeken om hiervan af te komen. De e-sigaret is hier immers voor uitgevonden.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vaperoutlet

 • E-sigaretten en liquids

 • +31 (0)85 047 0366 / +31 (0)20 786 7960
 • [email protected]

 • kinkerstraat 152,
  1053EH amsterdam

 • Geopend: Maandag - Zaterdag 10:00 tot 20:00 Zondag 10:00 tot 18:00
Copyright 2021 Vaperoutlet
Cash iDEAL PayPal Bancontact / Mister Cash SOFORT Banking Belfius ING HomePay Klarna Pay Later Giropay EPS